Årsmøde december 2019

Arne Andreasen – Status på Danmarks Sukkermuseum

Nakskov den 18.12.19

Kære alle!
Et år er igen ved, at rinde ud, og det er tid til at se tilbage på, hvad året har bragt os.

Generelt har vi haft et godt år, som vi kan være tilfredse med. Vi har haft ca. 2500 besøgende i 2019. Det er rekord.

I øjeblikket er vi ca. 300 medlemmer, hvilket er meget konstant. Vi har fået nye medlemmer og nogle har måske glemt, at betale kontingent. Vi har haft flere gruppebesøg, selskaber, som kommer fra foreninger og busselskaber, som arrangerer ture til Lolland – Falster.
Vi har markedsført os i ferietillæg til aviser. Det gælder hele Damnark.

Det koster lidt penge, men jeg tror de kommer ind igen. Det er vigtigt, at vi er synlige på alle medierne.

Vores hjemmeside www.sukkermuseet.dk fungerer godt. Vores hjemmeside er altid opdateret. Tak for det! Hjemmesiden skal dog fornyes, idet det gamle program er svært, at arbejde med, og er forældet. Vi søger noget mere modene, som kan lette arbejdet. Modelbyggerne arbejder stadig flittigt på, at fremstille forskellige opgaver.

En model af en roebane er opsat i museet. Det er et lille tog, som børnene kan køre med. I vort filmrum, har vi fået et nyt anlæg, som gør det nemmere for vores guider, at vise film. Det er en stor skærm, hvor man blot trykker på skærmen, når man vælger en film til forevisning. Det var en stor investering ca. 55,000,- kr., som vi har fået sponsorpenge til. En stor tak til vores sponsorer, uden dem ville det være svært, at drive vores museum.

Der har været nok, at se til på museet. Der kan nævnes: Der har været afholdt 8 bestyrelses- møder, halvårsmøde, kulturdag, roelygte fremstilling, sukkerfestival, juletræ med julepyntning af Løjtoftevej, skoleelever og Gløgg dag for alle daglige hjælpere på museet.

Bestyrelsen har besluttet, at ændre museets åbningstider i januar og februar. Det er en periode, hvor der ikke kommer mange besøgende. Der er selvfølgelig altid åbent for til melding af grupper. Selvom vi har en god guide stab, har det været svært, at få besat alle åbningsdagene. Jeg syntes, at det har været et godt år, og takker alle for deres medvirken dertil.

Har du lyst til, at være med i museet daglige arbejde på museet, er du meget velkommen. I marts skal vi have generalforsamling, og er der nogle, som har lyst til arbejdet i bestyrelsen er de velkomne.
Jeg har meddelt, at jeg stopper som formand. Ikke fordi jeg er træt af det, men føler, at jeg er ved, at være brændt ud.

Med venlig hilsen
Arne Andreasen
Formand